₰ Tárgy: Raun & Nymeria - Run Rabbit Run ₰ Vas. Ápr. 02, 2023 4:45 pm
Raun & Nymeria
When you least expect it, something great will come along. Something better than you ever planned for.
Fekély tátong az erdő szívében. Sötétség, gyűlölet és harag issza be magát a fák gyökereibe, így lombjaik, leveleik épp oly ridegek kívülről. Besrian társaim mit sem érzenek a krónák növekvő haragjából. Viszont a szél suttogásán szinte hallom a gyűlölködő szavakat, amelyekkel fajtámat illetik. Talán egykor érdekelt mit gondolták, és ha mélyen magamba nézek talán most is érdekel véleményük, de mindez eltörpül kötelességem mellett. Az pedig, hogy megtaláljam az Idézőt. A lány látomása már több holdtölte óta gyötör. Először egy rituálé során láttam meg ezüstös tincseit a szélben lobogni. Akár egy apró hang, motoszkált a sarokban. Azóta már álmaimban is feltűnik, és hangja akár a mennykőcsapás. Nem tudom mióta vágyakozom a lányra. E vágy nem csupán a jarl parancsának betöltéséhez kötött. Irigy módon magamnak akarom azt az erőt, amit az Idéző sugároz. Nem elvenni tőle, hanem ápolni, megóvni akarom a bántó tényezőktől. Persze mindez lehet csak annak köszönhető, hogy egy ideje nem élvezhettem a női test melegét. Vagy az, hogy nem lelem társamat e barbár nép között. Lemosom kezemről a száradt vért a csörgedező patakban. Sebet nem találok kézfejemen, hiszen a vér nem belőlem fakadt. A csatában, melyet a huldufolk vándorokkal vívtunk a fák leplében semmi értelme nem volt. Bár azt hittük wardenek, és talán az Idézőt védelmezték, csapatukban mégsem találtuk meg a lányt. A csordogáló víz tükrében megpillantok a túloldalon egy alakot, és azonnal felpillantok. Ezüst tincsek tűnnek el a fák között én pedig utána szaladok, átugorva a sekély vizet. Besrian társaim egymás között mulatoznak a holttestek felett, így nem látják, hogy a lány után futok.
₰ Tárgy: Re: Raun & Nymeria - Run Rabbit Run ₰ Vas. Ápr. 02, 2023 9:48 pm
Nym & Raun
The line between love and hate is as thin as a paper's edge, and often it takes nothing more than a gust of wind to push it one way or the other.
Mostanában Gryla nem látogat meg annyiszor, mint eddig és ez talán bosszúsággal kellene, hogy eltöltsön még sincs így. Most, hogy idekint vagyok a szabad ég alatt élvezem a csendet. Ki nem állhatom a szoros kifejezetten női ruhákat így egy egyszerű fehér szövetruhában heverészek a fűben körülöttem pedig illatos virágok és fák még éppen csak rügyeznek. Kedvem szottyanna átölelni minden fát, hogy megköszönjem tündöklésüket és ha tehetném magamba szívnám a nap minden sugarát hála képen. Hirtelen egy fiú bújik elő a bokorból, akit az imént még vaddisznónak hittem. Magamban fel is nevettem, ahogyan elképzeltem esetlen kis fülecskéit, ahogyan gombát túr a földből bár ez ettől a fiútól sem állhat távol elnézve öltözékét.
“Hát itt vagy Nymeria már kerestelek.”
Összehúzott szemöldökkel nézek rá és valóban megismerem a falunkból hiszen ahogyan közelebb lép rájövök ez Pip. Ők és a többiek egészen gyerekkorom óta csúfoltak azért, ami vagyok, amit persze néhol felváltott a kíváncsiság, de általában gúnyt űztek belőlem, vagy Grylából amiért engem választott és persze megkérdőjelezték vajon valóban én vagyok-e az idéző.
“Ugyan mi dolgod lenne velem Pip?”
Mosolyodom el és elképzelem, ahogy az imén elképzelt varacskos disznó felökleli. Várom Gryla dorgáló hangját, ahogy rám rivall és azt mondja ne legyek gonosz még akkor sem, ha megérdemlik ám most ez elmarad.
“Hm... tényleg csendes vagy ma..... “
A fiú értetlenül néz rám mintha csak magammal beszélgetnék és ekkor jövök rá, hogy valóban hangosan mondtam ki azt amire gondoltam. Bár ezt már megszokhatta így megrázza a fejét és közelebb lép.
“Én és a fiúk találtunk egy sebzett őzet gondoltuk te biztosan tudsz segíteni rajta. “
Ahogyan elképzelem szegény őzet és a többieket csodálom, hogy nem támadtak már most rá és vitték vissza a faluba vacsorára, de ha még van remény én nem hagyhatom, hogy bántsák szegény jószágot így vele tartok egészen az erdő mélyébe. Beesteledik mire egy tisztásra érünk és meglátom a többieket egy körben állni az őzet pedig sehol elfog a gyanú.
“Hol van a gida?”
Kérdezem naivan és a többiek felnevetnek.
“Egy perc alatt bevette. “Válaszolja Pip és a másik fiú tenyerébe csap mintha valami jón szórakoznának.
“Te balga leány hát nem tanultál semmit? Átvertek kedvükre és elcsaltak az otthonodtól.”
Szólal meg Gryla én pedig mérgesen a levegőbe csapok.
“Na most bezzeg itt vagy, és mégis mit kellett volna tennem hagyjam meghalni szegény gidát?”
Kérdezem már már könnyes szemekkel mire Gryla valahol még számomra is érthető módon csalódottan rázza meg a fejét. A többiek pedig gúnyosan mutogatnak és nevetnek mintha csak azt gondolnák tébolyodott vagyok.
“Ha Gryla valóban téged választott akkor igazán nagy hibát vétett... de most meglátjuk veled van-e a Króna. “
A fiú lehajol, hogy felvegyen egy követ és már lendíti is a kezét, hogy megdobjon mire én a kezeimet helyezem magam elé védelem képpen de a mellkasát hirtelen egy fekete nyíl hasítja át. Gryla vészjósló hangja tölti be elmémet.
“Besrianok... fuss leány fuss..”
És én azzal a lendülettel futásnak eredek. Hirtelen azt sem tudom hova csak annyit tudok el onnan és el a veszélytől. A lábam egy idő után feladja a harcot és megbotlok egy ágban majd fájdalmasan érek földet összekoszolva és felhorzsolva kezeimet. Szeretnék sírni és összegömbölyödni a sárban és megvárni a napfelkeltét, hogy a nap újból melengesse arcomat ám ezt nem engedhetem meg magamnak hiszen egy alak közeledik egy ismerős alak, akit nem egyszer láttam már álmomban. Hirtelen felpattanva a földről megragadok egy ágat és felé tartom mintha csak fegyverem lenne.
“Egy tapottat se közelebb...”
Raun Drys
besrian
₰ Tárgy: Re: Raun & Nymeria - Run Rabbit Run ₰ Vas. Ápr. 02, 2023 10:59 pm
Raun & Nymeria
When you least expect it, something great will come along. Something better than you ever planned for.
Wardenjeim egy csapat fiú testét égetik el, de persze előtte még megfosztják őket ruháiktól, illetve értékeiktől. A holtestekből épülő tűz megvilágítja előttem az utat, sziluettem akár egy óriás magasodik a fák között. Akár egy predátor, rohanok a lány után, szememet le sem veszem a prédáról. Használhatnám ellene a képességem, hogy megfagyasszam a vért a lábaiban, hogy földre essen és utolérjem. De ahogy abban a sártól koszos, azonban hófehér ruhában szalad előlem, úgy érzem csak beszennyezném szűzies alakját. Vagy csak kezdesz puhány lenni… Azonban a lány elesik, “kardot” ragad, fegyvere pedig az egyik lehullott ág az avarban. Megállok előtte és elmosolyodom. Szinte humoros, hogy azt gondolja egy bot meggátol az elfogásában. Egyik kezemet felé emelem, de nem fenyegetőn, csak le akarom nyugtatni.
“Rendben, nem megyek közelebb.” mondom nyugodt hangon.
Szaporábban veszem a levegőt a futás miatt, de már ki is fújom magam egy mély lélegzettel, és kicsit jobban kiegyenesedek. Most, hogy itt áll előttem, ifjúnak érzem magam, és nem tudom hirtelen mit mondjak neki. Hiszen álombeli látomás volt számomra csupán, most pedig itt áll előttem, egy darab ággal fenyeget. Csupa csont és izom és vér. Lüktető vér, mely szerves és emberi, és a képességem miatt felemelt kezem által érzem milyen szaporán ver a szíve.
“Hogy hívnak?”
Kérdezem, hiszen ez a kérdés már régóta foglalkoztatott. Nem tudtam nevet társítani az álomképhez.
₰ Tárgy: Re: Raun & Nymeria - Run Rabbit Run ₰ Vas. Ápr. 02, 2023 11:09 pm
Nym & Raun
The line between love and hate is as thin as a paper's edge, and often it takes nothing more than a gust of wind to push it one way or the other.
Ahogyan ott állok a hideg avarban mezítláb testemet félig meddig nedves sár és eső fedi és a fehér szövetruhám nedvesen tapad a testemre érzem csak meg az esti hideg szellőt magamon. Csontig hatol és bár a futástól kimelegedtem mégis úgy érzem bármelyik pillanatban megfagyhatok. Mikor a férfi felemeli a kezét és megnyugtatni próbál hirtelen Grylát kezdem keresni a kettőnk közti kapocson keresztül. Szeretnék tovább rohanni, de mivel olyan kevés közöttünk a hely úgy érzem egy szempillantás alatt elkaphatna, ha akarna. A kezemből továbbra sem eresztem le a botot és fenyegetően nézek rá mint aki képes lenne elpáholni egy fadarabbal. Aprót biccentek és a szemébe nézek.
“Ne is …"
Hirtelen újból érzem Gryla megnyugtató közelségét, ahogyan megszólal és egy sas fel vijjog valahol az ágon ezzel tudtomra adva, hogy vigyáz rám. Nem tudom mi értelme lenne megadni a nevemet egy idegennek, de Gryla szinte megértőn bólint.
“Áruld el neki leány.”
Oldalra biccentem a fejemet méregetve az idegent, aki annyira nem is idegen, mint képzelném. Épp úgy néz ki, mint álmaimban és bár tudnám miért. Körbenézek mintha bárhol is képes lennék megpillantani Grylát és úgy förmedek rá egyenesen visszaszólva neki és leengedve a biztonságot adó “fegyvert” tartó karomat.
“ És mi van ha nem akarom megmondani hm? “ Gryla csüggedten sóhajt egyet majd a férfira pillantok.
“ Gryla azt akarja áruljam el …. úgyhogy... Nym vagyok... akik nem a barátaim azoknak csak Nymeria.”
Válaszolom makacsul és most veszem csak észre, hogy már nem tartom magam előtt a botot így gyorsan újból felemelem “fenyegetően”.
Raun Drys
besrian
₰ Tárgy: Re: Raun & Nymeria - Run Rabbit Run ₰ Vas. Ápr. 02, 2023 11:42 pm
Raun & Nymeria
Fejünk felett egy ágon felvijjog egy sas, és ahogy a szél meglebegteti az ágakat úgy érzem nem vagyunk egyedül. A lány mintha egy belső monológot játszana le, mielőtt megszólal. Mi van ha nem akarja elárulni nekem? Semmi, azon kívül, hogy csalódott leszek. Bár álmaimban sosem szólalt meg, és mozdulatai mindig kecsesek voltak, mégis így ziláltan, olyan mintha ezer éve ismerném. Ehhez nincs szükségem névre. Aztán megint megszólal, és lám. Gryla azt szeretné ha tudnám a nevét. Ez valóban így lenne? Vagy csak Ő állítja azt. Kénytelen vagyok hinni neki, őszintének tűnik. Bár kommunikációja a krónával nem lep meg teljesen, hiszen tapasztaltam Drollienben Ragnar által milyen gyorsan kap válaszokat egy Idéző. Mégis csodálattal nézek a lányra, Nymeriára, hogy szavak nélkül, rituálé és áldozat nélkül tud beszédbe elegyedni az istenséggel.
“Akkor veszem a bátorságot, és Nym-nek szólítalak majd.” mosolyodok el, kacérkodva a lánnyal.
Ahogy vissza emeli rám a botját elnevetem magam. Leengedem a kezemet a testem mellé, mutatva hogy nem akarok kárt tenni benne.
“Tedd le az ágat, leány. Nem bántalak. Az én nevem Raun Drys.”
Kíváncsi vagyok, hogy vajon tudja e, hogy néma csodálója vagyok már hónapok óta. Mikor az első tiltott rituálét végeztem, a gyógyfüvekkel kísérletezve. Részeg voltam, és kíváncsi voltam, hogy válaszolna e egy króna egy besrian áldozatának. Választ nem kaptam, helyette Nymeria látogatta meg álmaimat.
“Sajnálom ami a barátaiddal történt.”
Hazugság. Nem sajnálom, egy cseppet sem izgat a haláluk, vagy hogy a wardenek épp most égetik el testeiket.
“Ahogyan azt is, hogy nem engedhetlek vissza a falvadba.”
Jelentem ki, de nem teszek felé lépést, kezemet sem emelem fel fenyegetően.
₰ Tárgy: Re: Raun & Nymeria - Run Rabbit Run ₰ Vas. Ápr. 02, 2023 11:52 pm
Nym & Raun
Mikor úgy szól, hogy veszi a bátorságot és Nymnek szólít majd elmosolyodik mellé kénytelen vagyok viszonozni és mintha csak érezném a szél suhintását a tarkómon, ahogyan Gryla visszahúz a valóságba. Talán nem kellene megbíznom benne most mégis furcsa látnom őt és valahol mélyen látom szemében saját magamat. Mikor leengedi a kezét egy fokkal én is nyugodtabb leszek és leengedem a botot. Mire kimondja nevét felkapom rá a tekintetem.
“Érdekes... nem mondanám meg, hogy Raun vagy. Sokkal inkább... hmm bár, ha most innen nézzük.” Odalépek hozzá mintha mi sem lenne természetesebb és kezemmel megérintem az arcát és az azon található szakállát.
“Álmaimban nem voltál szakállas...”
Mikor kimondja mennyire sajnálja a barátaim halálát elmosolyodom.
“Én nem... és tudom, hogy te sem. Bántani szerettek volna és talán a halált nem érdemelték meg de a szenvedést igen.”
Tekintek rá mintha csak minden tudnék bár ez épp az ellentéte. Gryla épp úgy nyüstöl és duruzsul a fülembe, mint egy méhkas. Sorozza felém a bölcsességeit és többek között azt, hogy “Óvakodj”.
“Hallgass már el... “
Csattanok fel és habár nem neki szánom lehet mégis úgy jön le számára mintha hozzá beszélnék. Azzal a lendülettel megfordulok és arrébb sétálok pár lépést.
“És mégis mit hiszel ki vagy, hogy visszatarthatsz? És miért? “
Kérdezem cseppet sem érdesen sokkal inkább érdeklődően. Talán, ha szépen kérnék nem is tiltakoznék ellene.
Raun Drys
besrian
₰ Tárgy: Re: Raun & Nymeria - Run Rabbit Run ₰ Hétf. Ápr. 03, 2023 12:17 am
Raun & Nymeria
Milyen gyönyörű, miközben mosolyog. Ha hasonlítanom kellene valamihez a lányt, akkor azt mondanám olyan mint a nyári szellő, lágy, melengeti a szívemet és elmosolyodom a láttán. Gyermekkori ártatlanságot áraszt magából ahogy visszamosolyog. Fél sikernek tekintem, hogy a veszélyes fegyver, a faág leereszkedik a kezében. Hirtelen megközelít és késztetést érzek, hogy rácsapjak a kezére, akárcsak egy rossz gondolatot ellegyintve. Mégis engedem, hogy arcomhoz érjen, bőre akár a selyem, meleg és puha. Nem engedem meg magamnak azt a luxust, hogy belehajoljak az érintésbe. Eleresztek egy félmosolyt, bár már a napjára nem emlékszem mikor borotválkoztam meg utoljára. Komisz gondolat jut eszembe, de inkább nem töröm meg az ártatlan pillanatot. Hiszen álmaimban volt hogy Ő meg ruhát nem viselt.
“Tényleg nem sajnálom.”
Mondom épp oly könnyedén ahogy Ő is. Hirtelen rám förmed, de aztán egy pillanat után leesik, hogy valószínűleg nem nekem címezte az elhallgattatást. Szórakozottan nézek utána, ahogy elhátrál.
“Mert valami kapocs van közöttünk. Több holdtölte óta rólad álmodom, és úgy sejtem te is rólam. Ezt nem engedem el egykönnyen. Nem mellesleg van egy olyan érzésem, hogy nem szeretsz abban a faluban élni.”
Válaszolok nyugodtan.
“Nem utolsó sorban ha megpróbálsz elszökni egy mozdulatomba tellik, hogy lelassítsam a szíved. Nem fájna, csak elaludnál. De nem akarok ilyen módszereket használni rajtad.”
₰ Tárgy: Re: Raun & Nymeria - Run Rabbit Run ₰ Hétf. Ápr. 03, 2023 12:28 am
Nym & Raun
Próbálok halkan ugyan de Gryla után tapogatni vajon itt van-e még figyel-e még és mind ezek mellett a legfontosabb vajon vigyáz még rám. Mikor meghallom a sast leereszkedni egy közelebbi faágra elmosolyodom és miközben hallgatom Raunt odalépek hozzá megsimogatva a fejét. Sigurd mindig is itt van a közelemben legalább is, ha ideje úgy engedi. Bizonyára a sas dolgai mellett alig van ideje. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem érzem ezt kapcsot közöttünk, mint ahogyan nem értem miért történik mindez, de a Krónák akarata mindig végbemegy így megrántom a vállam mintha egyáltalán nem érdekelne a dolog.
“Talán üres fenyegetések helyett megpróbálhatnád a kérlek szót. “
Fordulok meg immár Sigurddal a vállamon, aki épp úgy kémleli a férfit, ahogyan nem olyan rég én is gyanakvással és rejtélyekkel tele.
Pillantok a madárra majd megsimogatva fejét elmosolyodom.
“Ne hidd azt viszont, hogy kényed kedved szerint bánhatsz velem mert nem vagyok olyan védtelen, mint hiszed. Sigurd például egy másodperc alatt kivájja bárki szemét. “
Szemrebbnés nélkül nézek az övébe ugyan azzal a gyermeteg boldog mosollyal. Igaz még csak állatoknál láttam a sas tudását miközben vadászott ám úgy érzem a Krónák sosem pártolnának el tőlem annyira, hogy védtelenül hagyjanak. Épp ezért van most ő is itt velem, hogy megvédjen.
Raun Drys
besrian
₰ Tárgy: Re: Raun & Nymeria - Run Rabbit Run ₰ Hétf. Ápr. 03, 2023 1:06 pm
Raun & Nymeria
A sasra gyanakvóan tekintek, majd óvakodva nézem ahogyan a lány megsimítja a madár tollait. Még ha békésen is üldögél, ismerem a szellemlények erejét és kitartását ha fenyegetve érzik magukat vagy gazdájukat. Tyr, a saját familiárisom is megjelenik a zubbonyom ujjában. A tűz fényében fekete pikkelyei megcsillannak, mintha egy sötét prizma lenne, vagy az északi fény színeiben ragyogna. Fenyegetve érzi magát, talán engem de lecsillapítom. A ruha felett, jobb kezemre tekeri magát, míg feje a vállamon nem nyugszik.
“Kérlek, tarts velem.
A kérlek szót kiemelem, mintha fizikai fájdalmat okozna.
”Jó tudni. A szemeim nélkül is látok, leány. Hiszen látó vagyok.”
Mosolyodok el a saját szóviccemen. Kellemes beszélgetésünket megszakítja egy fekete nyíl, ami a lány madarába érkezik. A sérült szellem állat kéken szikrázva esik le az ágról. Nem figyelem mi történik vele, mert megpördülök a tengelyem körül, arcomat harag önti el és a bolond wardenjeim felé tekintek.
”Hogy merészeled?!
Fakadok ki, a warden habozik és valamit hebeg arról, hogy a leány megfenyegetett. A Jarlra mit sem tekintve, vagy a következményekre, de felemelem a karomat és összeszorítom az öklömet. A warden vért köhög fel és a mellkasához kap, de már késő, holtan fekszik a földön. A többiek is ellenem szegődnek, “forræder” kiálltozzák felém. “Áruló”.
₰ Tárgy: Re: Raun & Nymeria - Run Rabbit Run ₰ Hétf. Ápr. 03, 2023 1:36 pm
Nym & Raun
Mikor megpillantom a szellemállatát felcsillan a szemem és ámulattal bámulom a kígyót. Közelebb lépek, hogy rögtön kezeim közé vehessem, de megtorpanok mert tudom ez nem valami illedelmes és szinte hallom Gryla sóhaját, hogy szégyenben hagyom őt így megállok és már épp fordulnék el mikor meghallom a kérlek szót. Mosolyom épp olyan sziporkázó, mint a napsütés legalább is úgy érzem képes lennék kivakítani vele bárkit amilyen boldognak érzem magam és játékosan megpördülök szoknyámat pedig megperdíti a szél, amit én generáltam.
“Ez így már jobban te…”
Hirtelen Sigurd leesik a vállamról és hangos puffanással ér földet és pedig feljajdulok és térdre rogyok mivel a mellkasán ejtett seb rajtam is sebet ejt igaz nem olyan halálosat mint rajta, de mégis vérezni kezdek. Kezembe veszem apró testét.
“Ne Sigurd.. Kérlek ne hagyj itt.”
Könny gyűlik a szemembe és habár tudom, hogy ez a szellemállatoknak nem a vég mégis meggyászolom barátom ideiglenes elvesztését mivel kék szikrákként szétszóródik a levegőben. Krokodilkönnyeim bosszúval tele csordogálnak le az arcomról miközben látom, hogy Raun ellen támadnak emberei és hirtelen nem csak magamat akarom megvédeni, hanem őt is. Sebemmel mit sem törődve megidézem a szelet a lábamra támaszkodva és széttárom karomat. Mikor megérkezik hajamat összeborzolja és ide oda fújja a szél egészen addig ameddig fel nem erősödik. A katonái megrökönyödnek egy pillanatra majd mindegyiket a levegőbe emelem majd egyenesen ellököm őket a fák irányába. Egyik másik fent is akad az ágakon némelyiket átszúrja egy-egy ág a többi pedig a földön landol sebzetten. Gryla büszke rám bár hangján érződik a sajnálat és a félelem apró szilánkja hiszen nem szeretné, hogy a korrupció áldozata legyek. Engem mégis békével tölt el, hogy megbosszulhattam barátomat és tudom, hogy megérdemelték. Remegve állok a tisztás közepén és hagyom, hogy lenyugodjon körülöttem a szél.
“Haza akarok menni....”
Mondom félig Grylának félig Raunnak bár őszintén fogalmam sincs hol van a hazám...
Raun Drys
besrian
₰ Tárgy: Re: Raun & Nymeria - Run Rabbit Run ₰ Hétf. Ápr. 03, 2023 4:24 pm
Raun & Nymeria
A káoszban hallom, ahogy a lány fájdalmasan szól a familiárishoz, aki eltűnik a levegőben. Bár örökre nem pusztíthatóak el, én is tapasztaltam már egyszer amikor Tyr-t elragadták tőlem és nem kellemes érzés. A kígyó mintha csak megbosszulná fajtársa “halálát” ellendül a karomról és az egyik szőke hajú warden nyakára tekeredik. Lassan megfolytja, én pedig már lendülnék, hogy a többi harcost is megöljem. Ekkor csap meg a lányból áradó erő, és ámulattal nézem ahogy földre teríti a többieket. Egy-egy nyögve puffan az avarban, de van olyan is aki a közeli fa ágaiba akadva lóg fejjel lefelé. A szél lecsillapodik, én pedig Nymre tekintek, és lágy hangja lecsillapítja a wardenek iránt érzett dühömet.
“Nem viszlek el Drollienbe.” - a szavak szinte maguktól hagyják el a számat és tudom amit most tenni fogok, amit mondok az megpecsételi a sorsomat.
A száműzöttek között is száműzve leszek. Ha a Jarl kegyeiből egyszer kiesek, már nem lesz visszaút.
”Ha csatlakozol hozzám, akkor együtt kereshetünk egy új otthont.”
Felé nyújtom a kezemet, tenyérrel felfelé.
”Ha most nem tudsz dönteni azt is megértem, szabadon távozhatsz…”
₰ Tárgy: Re: Raun & Nymeria - Run Rabbit Run ₰ Hétf. Ápr. 03, 2023 7:35 pm
Nym & Raun
Mikor azt mondja nem visz Drollienbe meglepődöm elvégre valahol legbelül tudtam, hogy nem csak szórakozásból akar magával vinni és van valamilyen mögöttes célja ám arra, hogy megtagadja a feljebbvalója parancsát engem is megdöbbent így megperdülök és a szemébe nézek. Igazán szép szempár és ha nem látnám benne a fájdalmat azt mondanám talán rám tekintve fel is csillan. Próbálom kiolvasni a tekintete mögül az igazságot és mikor felém nyújtja a kezét habozás nélkül belehelyezem az enyémet, de a helyett, hogy csak szimplán megfognám magamhoz húzom és esetlenül félig belebújok a szőrmekabátjába és ezáltal közvetlenül hozzá is dideregve. Hiszen, ha eddig nem fagytam meg ettől a kis szél kavalkádtól bizonyosan jégcsap lesz belőlem. Meleg cédrus és állatbőr illata szinte már fel is melegít.
“Nincs min gondolkodnom”
Felelem és végig gondolva mindazt, amin életem során keresztül mentem és azt, hogy igazán sose becsült meg a gryllian népe úgy érzem itt az ideje, hogy megtudják milyen az mikor nincs melletük az idéző és hogy én magam hozzam meg a saját döntéseimet.
Raun Drys
besrian
₰ Tárgy: Re: Raun & Nymeria - Run Rabbit Run ₰ Kedd Ápr. 04, 2023 6:57 pm
Raun & Nymeria
Ha ma reggel valaki azt mondja, hogy elárulom besriant társaimat... Valószínűleg az lenne rá a válaszom: "Épp itt az ideje." Hiszen mióta semmibe vesznek. Félik a krónákat, mégis tiszteletlenül bánnak a rituálékkal. Hányszor kívántam minden hamis hívőnek a halálát. Bárcsak Gnopus haragja lecsapna rájuk, hulljon vérük csata közben. Ogma féltékenysége vezesse őket az őrület határára, Amaethon ravaszsága és alattomossága vezesse őket pusztulásba. Mégsem emiatt öltem meg kettő testvéremet. Hanem egy huldufolk leány miatt, akit kevesebb mint öt perce ismerek. Mindez olyan váratlan fordulat, melyet a krónáknak köszönhetek.
"Gyer' velem, leány."
Simítom hátra haját, amikor hozzám simul. Melegsége meglepő, mégis mikor elkezd vacogni jobban széttárom bundás köpenyemet, és betakarom vele. Megóvva az éjszaka hűvös szeleitől. Nem tudva merre vezet utunk, elindulunk az éjszakába, távol a halott besrianok és huldufolkoktól. Távol a pár sérülttől, akik még életben vannak és valószínűleg elárulnak majd engem a jarlnak megpecsételve vele végzetemet.